2000-2 i 4-RE

CAUSES 2000-2-RE i 2000-4-RE

 

Números de registre: 37-2000 i 60-2000. Recursos d’empara

 

AUTE DEL DIA 14 DE MARÇ DEL 2000

_______________________________________________________________

BOPA núm. 13, de 16 de març del 2000

 

En nom del Poble Andorrà;

 

El Tribunal Constitucional;

 

Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el dia 8 de febrer del 2000 per la representació processal del Sr. Antoni Cachafeiro Filloy, mitjançant el qual va interposar recurs d’empara contra els autes de data 22 de setembre i 9 de desembre de 1999, dictats pel president del Tribunal de Corts, per haver-se pogut produir una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut a l'article 10 de la Constitució, i atès que sol·licita al Tribunal Constitucional que dicti sentència "anul·lant l'Aute del President del Tribunal de Corts de data 22 de setembre de 1999 confirmat per l'Aute del President del Tribunal de Corts de data 9 de desembre de 1999 i retornant les actuacions en el moment del procediment penal en el qual corresponia al President del Tribunal de Corts resoldre el recurs d'apel·lació contra la decisió del Batlle Instructor d'arxivar els autes penals derivant de les Diligències Prèvies núm. 485-4/98”;

 

Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el dia 24 de febrer del 2000 per la representació processal del Sr. Antoni Cachafeiro Filloy, mitjançant el qual va interposar recurs d’empara contra els autes de data 9 de desembre de 1999 i 7 de febrer del 2000, dictats pel president del Tribunal de Corts, per haver-se pogut produir una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut a l'article 10 de la Constitució, i atès que sol·licita al Tribunal Constitucional que dicti sentència "anul·lant l'Aute del President del Tribunal de Corts de data 9 de desembre de 1999 i 7 de febrer del 2000, i retornant les actuacions en el moment del procediment penal en el qual corresponia al President del Tribunal de Corts donar audiència a aquesta part i a les demés parts del procés, facultant el compareixent a formular el corresponent escrit d'al·legacions en el termini assenyalat per a protegir els seus drets constitucionals”;

 

Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);

 

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;

 

Vistos els informes respectius del Ministeri Fiscal de data 2 de març del 2000;

 

Considerant que d'acord amb l'article 34.3 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, es podrà decidir en qualsevol moment de la tramitació acumular varis assumptes en un de sol per raó d'identitat o semblança d'objecte, i que en aquest supòsit serà ponent el magistrat que es trobi coneixent de l'assumpte repartit en primer lloc, el Tribunal Constitucional acorda acumular el recurs 2000-2-RE amb el recurs 2000-4-RE, presentats ambdós pel Sr. Antoni Cachafeiro Filloy i designar el Sr. Pere Vilanova Trias, ponent de la causa acumulada.

 

Considerant que els recursos d’empara han estat formulats i presentats dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional.

 

Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Pere Vilanova Trias;



 

DECIDEIX:



 

Primer

 

Substanciar les causes 2000-2-RE i 2000-4-RE com a causes acumulades, en el mateix procediment i admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2000-2 i 4-RE, interposat per la representació processal del Sr. Antoni Cachafeiro Filloy contra els autes de data 22 de setembre de 1999, 9 de desembre de 1999 i 7 de febrer del 2000, dictats pel president del Tribunal de Corts.

 

Segon

 

Notificar el present aute a la representació processal del Sr. Antoni Cachafeiro Filloy, al president del Tribunal de Corts, al Ministeri Fiscal i a la representació processal de la societat Tallers Jollba, SA.

 

Tercer

 

Publicar el present aute, d'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.

 

Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 14 de març del 2000.






 

Pere Vilanova Trias

Joan Josep López Burniol

President

Vicepresident






 

Philippe Ardant

Miguel Ángel Aparicio Pérez

Magistrat

Magistrat