2000-5-RE

CAUSA 2000-5-RE


Número de registre: 119-2000. Recurs d’empara


AUTE DEL DIA 12 DE MAIG DEL 2000

_______________________________________________________________

BOPA núm. 25, de 17 de maig del 2000



En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el dia 31 de març del 2000 per la representació processal del Sr. Josep Jiménez López, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra l’aute del Tribunal de Corts de data 27 de desembre de 1999, que confirmava l’aute d’arxiu dictat pel batlle instructor de les diligències prèvies DP 77-1/97, així com contra l’aute del mateix Tribunal de data 9 de març del 2000, per haver-se pogut produir una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció reconegut a l'article 10 de la Constitució i atès que sol·licita al Tribunal Constitucional que dicti sentència en la qual “anul·li les esmentades resolucions i atorgui l’empara sol·licitada”;


Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;



Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional.


Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Philippe Ardant;




DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2000-5-RE, interposat per la representació processal del Sr. Josep Jiménez López, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra l’aute del Tribunal de Corts de data 27 de desembre de 1999, que confirmava l’aute d’arxiu dictat pel batlle instructor de les diligències prèvies DP 77-1/97, així com contra l’aute del mateix Tribunal de data 9 de març del 2000.



Segon


Notificar el present aute a la representació processal del Sr. Josep Jiménez López, a la representació processal dels Srs. Joan Escaler Calva i Joan Jiménez López, al president del Tribunal de Corts i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar el present aute, d'acord amb el que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 12 de maig del 2000.







Pere Vilanova Trias

Joan Josep López Burniol

President

Vicepresident







Philippe Ardant

Miguel Ángel Aparicio Pérez

Magistrat

Magistrat