2001-20-RE

CAUSA 2001-20-RE


Número de registre: 236-2001. Recurs d’empara


AUTE DEL DIA 12 DE DESEMBRE DEL 2001

______________________________________________________________

BOPA núm. 108, de 18 de desembre del 2001



En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el dia 26 de novembre del 2001 per la representació processal de la Sra. Ana Isabel Cristovao Monteiro, mitjançant el qual interposa recurs de súplica contra l’aute del Tribunal Constitucional de data 15 de novembre del 2001 sobre la inadmissió de la causa 2001-20-RE;



Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment els articles 37.2, 38 i 94;


Vist l’aute esmentat del Tribunal Constitucional de data 15 de novembre del 2001;


Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Philippe Ardant;




Antecedent únic


Amb data 26 de novembre del 2001, la representació processal de la Sra. Ana Isabel Cristovao Monteiro va presentar un recurs de súplica en què demanava la revocació de la inadmissió a tràmit del recurs d’empara 2001-20-RE, presentat per presumpta vulneració dels drets reconeguts a l’article 10 de la Constitució. Aquesta inadmissió a tràmit va ser acordada per l’aute del Tribunal Constitucional de data 15 de novembre del 2001.


L’escrit de súplica assenyala textualment que “l’Aute recorregut –induït a error per l’informe del Ministeri Fiscal i, també, en part per les resolucions dictades durant la tramitació de la causa civil- parteix d’una premissa falsa: existia controvèrsia en relació a la quantitat que la meva representada havia de pagar a la banca agent”.



Per acabar, l’escrit sol·licita al Tribunal Constitucional que admeti a tràmit el recurs d’empara 2001-20-RE, interposat contra les sentències dictades per la Secció Civil del Tribunal Unipersonal de la Batllia i per la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia, els dies 13 de desembre del 2000 i 24 de maig del 2001, respectivament.




Fonaments jurídics



Considerant que la Sra. Ana Isabel Cristovao Monteiro demana al Tribunal Constitucional, mitjançant un recurs de súplica, la revocació de l’aute d’inadmissió a tràmit del recurs d’empara 2001-20-RE, de data 15 de novembre del 2001;


Considerant que la representació processal de la recurrent únicament reprèn i desenvolupa els arguments anteriorment exposats en el seu escrit inicial de recurs d’empara constitucional, sense aportar cap element nou de fet o de dret;


Considerant que l’argumentació adduïda per la recurrent ja ha estat tinguda en compte per fonamentar la decisió d’inadmissió a tràmit esmentada.


Considerant que, en aquestes condicions, no és procedent admetre la pretensió al·legada per la Sra. Ana Isabel Cristovao Monteiro en el seu recurs de súplica.


Per tot el que s’ha exposat,


El Tribunal Constitucional del Principat d’Andorra,



DECIDEIX:



Primer


Desestimar el recurs de súplica formulat per la representació processal de la Sra. Ana Isabel Cristovao Monteiro contra l’aute del Tribunal Constitucional de data 15 de novembre del 2001 que inadmetia a tràmit el recurs d’empara 2001-20-RE.



Segon


Notificar el present aute a la representació processal de la recurrent, al president del Tribunal Superior de Justícia, al president de la Batllia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar el present aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 12 de desembre del 2001.







Pere Vilanova Trias

Philippe Ardant

President

Magistrat







Miguel Ángel Aparicio Pérez

Magistrat