2002-2-RE

CAUSA 2002-2-RE


Número de registre: 86-2002. Recurs d’empara


AUTE DEL DIA 16 D’ABRIL DEL 2002

_______________________________________________________________

BOPA núm. 32, del 18 d’abril del 2002




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el dia 27 de març del 2002 per la representació processal de la societat Col·legis del Pirineu, SA, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra l’acord del Consell General de data 14 de març del 2002, relatiu a la creació d’un Consell General dels Joves d’Andorra, per haver-se produït una presumpta vulneració dels drets fonamentals dels capítols I i III del títol II de la Constitució i atès que sol·licita al Tribunal Constitucional que dicti sentència atorgant l’empara sol·licitada i declarant alternativament “o bé la nul·litat o l’anul·lació de l’Acord general de data 14 de març de 2002, publicat al Butlletí del Consell General núm. 13/2002 de data 18 de març del 2002, per lesió dels drets fonamentals continguts en els articles 6, 12 i 20 dels capítols II, III i IV del títol II de la Constitució. O bé la nul·litat o l’anul·lació de la limitació establerta en l’esmentat Acord en el sentit que només puguin participar i prendre part en el Consell General dels Joves els de la segona ensenyança pública, per la lesió dels drets fonamentals citats que comporta aquesta discriminació. Disposant l’eliminació de la paraula “pública” continguda en el cinquè paràgraf de l’Acord de referència, i fent constar que l’Acord és de plena aplicació per tots els joves d’Andorra, tant per als de la segona ensenyança pública com per als de la segona ensenyança privada”.


Vista la Constitució, especialment els articles 6, 12, 20, 41.2, 98 c) i 102 b);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;


Considerant que existeix un contingut constitucional clar en el plantejament del recurs d’empara i que aquest ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 95 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;



Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Miguel Ángel Aparicio Pérez;



DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit el recurs d’empara 2002-2-RE, interposat per la representació processal de la societat Col·legis del Pirineu, SA, contra l’acord del Consell General de data 14 de març del 2002, relatiu a la creació d’un Consell General dels Joves d’Andorra.



Segon


Notificar el present aute a la representació processal de la societat Col·legis del Pirineu, SA, al síndic general i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar el present aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.



Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 16 d’abril del 2002.




Miguel Herrero de Miñón

Philippe Ardant

President

Vicepresident




Miguel Ángel Aparicio Pérez Pere Vilanova Trias

Magistrat

Magistrat