2002-3-RE

CAUSA 2002-3-RE


Número de registre: 91-2002. Recurs d’empara


AUTE DEL DIA 9 DE MAIG DEL 2002

_______________________________________________________________

BOPA núm. 37, del 13 de maig del 2002




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;



Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el dia 3 d’abril del 2002 per la representació processal de les Sres. Carme Alemany Filba i Carolina Borra Alemany, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra els autes de dates 24 de gener i 8 de març del 2002, dictats per la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia, per haver-se produït una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció i del dret a un procés degut, reconeguts a l’article 10 de la Constitució i atès que sol·licita al Tribunal Constitucional que “vulgui declarar la nul·litat de l’Aute dictat per la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia (...) retrotraient les actuacions al moment anterior de dictar-se l’Aute de data 24 de gener d’enguany, a fi d’acordar-ne un altre segons el qual s’estimin les pretensions de les meves mandants (...) és a dir que la Batllia ha de procedir a la convocatòria”;



Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;


Vist l’informe del Ministeri Fiscal de data 30 d’abril del 2002;



Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional.



Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Pere Vilanova Trias;



DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit el recurs d’empara 2002-3-RE, interposat per la representació processal de les Sres. Carme Alemany Filba i Carolina Borra Alemany contra els autes de dates 24 de gener i 8 de març del 2002, dictats per la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia.



Segon


Notificar el present aute a la representació processal de les Sres. Carme Alemany Filba i Carolina Borra Alemany, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia, al Ministeri Fiscal i a la representació processal del Sr. Alfons Borra Navarro.



Tercer


Publicar el present aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.



Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 9 de maig del 2002.




Miguel Herrero de Miñón

Philippe Ardant

President

Vicepresident




Miguel Ángel Aparicio Pérez Pere Vilanova Trias

Magistrat

Magistrat