2003-15-RE

CAUSA 2003-15-RE


Número de registre 544-2003. Recurs d’empara


AUTE DEL 23 DE DESEMBRE DEL 2003

_______________________________________________________________

BOPA núm. 92, del 31 de desembre del 2003




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el 14 d’octubre del 2003 per la representació processal de la Comunitat de propietaris de l’edifici Vilars I, de les Sres. Maria Meritxell Joval Perebort, Carmen Lora Saez i Mercedes Pariente Auday i dels Srs. Enric Dilmé Bejarano, Joan Buen Regué, Carles Gras Fernández, Bonaventura Sirvent Puig i Josep Antoni Figueredo Salmeron, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra l’aute del 22 de setembre del 2003, contra la sentència del 28 de maig del 2003, dictats per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, i contra la sentència del 5 d’abril del 2002, dictada per la Secció Administrativa de la Batllia, en la causa AD-096-2/1999, i contra la desestimació per silenci administratiu dels recursos administratius de reposició i alçada registrats el 27 de maig de 1999 amb el número 16961 interposats pels Srs. Josep Vidal Escoll i Josep Guillán González, per haver-se produït una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, del dret al procés degut i del dret a la defensa, reconeguts a l’article 10 de la Constitució i atès que sol·licita al Tribunal Constitucional que vulgui atorgar l’empara a la part recurrent, declarar la nul·litat de “la sentència número 22-03 dictada per la Sala Administrativa del M. I. Tribunal Superior de Justícia el dia 28 de maig de 2003 i amb ella la nul·litat de totes les actuacions prèvies de tota natura i ordre, judicials i administratives, retrotraient les actuacions fins al moment en què els demandants varen presentar la seva demanda davant de l’òrgan administratiu decisori”;


Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;


Vist l’informe del Ministeri Fiscal del 27 d’octubre del 2003;


Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;


Havent escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Miguel Herrero de Miñón;



DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit el recurs d’empara 2003-15-RE, interposat per la representació processal de la Comunitat de propietaris de l’edifici Vilars I, de les Sres. Maria Meritxell Joval Perebort, Carmen Lora Saez i Mercedes Pariente Auday i dels Srs. Enric Dilmé Bejarano, Joan Buen Regué, Carles Gras Fernández, Bonaventura Sirvent Puig i Josep Antoni Figueredo Salmeron, contra l’aute del 22 de setembre del 2003 i contra la sentència del 28 de maig del 2003, dictats per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, i contra la sentència del 5 d’abril del 2002, dictada per la Secció Administrativa de la Batllia.



Segon


Notificar aquest aute a la representació processal dels recurrents, a la representació processal dels Srs. Josep Vidal Escoll i Josep Guillán González, a la representació processal de la societat Eland, SA, al Comú d’Escaldes-Engordany, al Govern, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 23 de desembre del 2003.





Philippe Ardant

Miguel Ángel Aparicio Pérez

President

Vicepresident





Didier Maus

Miguel Herrero de Miñón

Magistrat

Magistrat