2004-12-RE

CAUSA 2004-12-RE


Número de registre 499-2004. Recurs d’empara


AUTE DEL 20 DE DESEMBRE DEL 2004

_______________________________________________________________

BOPA núm. 88, del 29 de desembre del 2004




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el 13 de desembre del 2004 per la representació processal del Sr. Guizzi Amor mitjançant el qual interposa recurs de súplica contra l’aute del Tribunal Constitucional del 2 de desembre del 2004 sobre la inadmissió de la causa 2004-12-RE;



Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment els articles 37.2, 38 i 94;


Vist l’aute esmentat del Tribunal Constitucional del 2 de desembre del 2004;



Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Philippe Ardant;




Antecedent únic


El 13 de desembre del 2004, la representació processal del Sr. Guizzi Amor va formular un recurs de súplica per demanar la revocació de la inadmissió a tràmit del recurs d’empara 2004-12-RE, presentat per presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut a l’article 10 de la Constitució. Aquesta inadmissió a tràmit va ser acordada per l’aute del Tribunal Constitucional del 2 de desembre del 2004.


La representació processal del recurrent, tot i reconèixer que correspon al jutge de fons pronunciar-se sobre l’oportunitat de les proves, considera que “la decisió del Jutge de Primera Instància de no acceptar de trametre una nova comissió rogatòria a l’autoritat judicial de Madrid per obtenir els informes sol·licitats per aquesta part, lesiona el dret a la defensa del Sr. Guizzi Amor, ja que aquesta prova era decisiva per la resolució del litigi i la no acceptació de la mateixa lesiona, com hem dit, el dret a la defensa i s’ha produït una vulneració del dret a la tutela efectiva i per tant ha de ser objecte d’empara.”


Pel que fa a la valoració de manera errònia i inadaptada de les proves aportades per les parts, considera que “adoptar un criteri de valoració diferent de les proves aportades suposa una clara indefensió.”


Per acabar, l’escrit sol·licita al Tribunal Constitucional que admeti a tràmit el recurs d’empara 2004-12-RE per vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut a l’article 10 de la Constitució.




Fonament jurídic únic


Aquest recurs de súplica reprèn de manera substancial els arguments esgrimits en l’escrit de demanda d’empara constitucional que va ser inadmès a tràmit pel nostre aute del 2 de desembre del 2004.


Per tant, ja que no aporta res de diferent a allò que va ser al·legat per la part i que no va ser acceptat per aquest Tribunal en el seu moment, hem de reiterar totalment les decisions que es van adoptar en l’aute esmentat.


Per tot el que s’ha exposat,


El Tribunal Constitucional del Principat d’Andorra,




DECIDEIX:



Primer


Desestimar el recurs de súplica formulat per la representació processal del Sr. Guizzi Amor contra l’aute del Tribunal Constitucional del 2 de desembre del 2004 que inadmetia a tràmit el recurs d’empara 2004-12-RE.



Segon


Notificar aquest aute a la representació processal del Sr. Guizzi Amor, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.



Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 20 de desembre del 2004.







Philippe Ardant

Miguel Ángel Aparicio Pérez

President

Vicepresident







Didier Maus

Miguel Herrero de Miñón

Magistrat

Magistrat