2004-4-RE

CAUSA 2004-4-RE


Número de registre 94-2004. Recurs d’empara


AUTE DEL 27 D’ABRIL DEL 2004

_______________________________________________________________

BOPA núm. 26, del 29 d’abril del 2004




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;



Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el 26 de febrer del 2004 per la representació processal del Sr. M. A. M. F. mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra l’aute del 20 d’octubre del 2003, dictat pel Tribunal de Corts i contra la sentència del 9 de gener del 2004, dictada per la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia, per haver-se produït una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció reconegut a l’article 10 de la Constitució en relació amb el principi d’igualtat, atès que sol·licita al Tribunal Constitucional que dicti sentència declarant la vulneració dels drets fonamentals al·legats, “atorgant-li l’empara sol·licitada, anul·lant aquelles resolucions” i també sol·licita que “en no poder-se reparar el dret fonamental lesionat pels organismes jurisdiccionals, interessem que aquest Tribunal Constitucional, d’acord amb el que disposa l’article 92 de la seva Llei qualificada, determini el tipus de responsabilitat en què hagi pogut incórrer en no haver-se acordat el benefici de la llibertat condicional del Sr. M. el passat 20 d’octubre 2003, amb la finalitat que aquesta pugui ser exigida davant la jurisdicció ordinària”;



Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;


Vist l’informe del Ministeri Fiscal del 25 de març del 2004;



Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;



Havent escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Miguel Ángel Aparicio Pérez;




DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2004-4-RE, interposat per la representació processal del Sr. M. A. M. F. contra l’aute del 20 d’octubre del 2003, dictat pel Tribunal de Corts i contra la sentència del 9 de gener del 2004, dictada per la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia.



Segon


Notificar aquest aute a la representació processal del Sr. M. A. M. F., al president del Tribunal de Corts, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.



Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 27 d’abril del 2004.







Philippe Ardant

Miguel Ángel Aparicio Pérez

President

Vicepresident







Didier Maus

Miguel Herrero de Miñón

Magistrat

Magistrat