2005-11-RE

CAUSA 2005-11-RE

 

Número de registre 90-2005. Recurs d’empara

 

AUTE DEL 24 DE FEBRER DEL 2005

_______________________________________________________________

BOPA núm. 16, del 3 de març del 2005

 

En nom del Poble Andorrà;

 

El Tribunal Constitucional;

 

Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el 30 de gener del 2005 per la representació processal dels Srs. Josep Vidal Escoll i Josep Guillán González mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra l’acord del Consell General del 27 de desembre del 2004, que acorda “Declarar la utilitat pública del projecte d’eixamplament del carrer de domini públic comunal de la urbanització situada a la partida dels Vilars, part baixa, d’Escaldes Engordany, que connecta amb la carretera secundària 300, Carretera dels Vilars, i la necessitat d’ocupació del bocí de terreny de 3,20 m2 propietat del Sr. Josep Vidal Escoll i de la franja de terreny de 32,20 m2 propietat del Sr. Josep Guillán González, en la forma i condicions que resulten de l’expedient d’expropiació i de l’informe raonat del Govern del 8 de novembre de 2004”, per haver-se produït una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut en l’article 10 de la Constitució i atès que demana al Tribunal Constitucional que dicti sentència atorgant l’empara sol·licitada, declari nul l’acord del Consell General del 27 de desembre del 2004, publicat al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra el 12 de gener del 2005 i “amb la finalitat que no se segueixi vulnerant el dret a la jurisdicció dels meus representats” insti a la Batllia perquè procedeixi a l’execució immediata de la sentència del 28 de maig del 2003 de la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia;

 

Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41.2, 98 c) i 102 b);

 

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;

 

Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 95 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;

 

Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Miguel Herrero de Miñón;




 

DECIDEIX:



 

Primer

 

Admetre a tràmit, amb efectes suspensius, el recurs d’empara 2005-11-RE, interposat per la representació processal dels Srs. Josep Vidal Escoll i Josep Guillán González contra l’acord del Consell General del 27 de desembre del 2004, relatiu a la declaració d’utilitat pública del projecte d’eixamplament del carrer de domini públic comunal de la urbanització situada a la partida dels Vilars, part baixa, d’Escaldes-Engordany, que connecta amb la carretera secundària 300, carretera dels Vilars, i la necessitat d’ocupació del bocí de terreny de 3,20 m2 propietat del Sr. Josep Vidal Escoll i de la franja de terreny de 32,20 m2 propietat del Sr. Josep Guillán González, en la forma i condicions que resulten de l’expedient d’expropiació i de l’informe raonat del Govern del 8 de novembre del 2004.




 

Segon

 

Notificar aquest aute a la representació processal dels recurrents, al síndic general, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.




 

Tercer

 

Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

 

Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 24 de febrer del 2005.





 

Philippe Ardant

Miguel Ángel Aparicio Pérez

President

Vicepresident





 

Didier Maus

Miguel Herrero de Miñón

Magistrat

Magistrat