2005-21-RE

CAUSA 2005-21-RE

 

Número de registre 292-2005. Recurs d’empara

 

AUTE DEL 7 D’OCTUBRE DEL 2005

_______________________________________________________________

BOPA núm. 86, del 19 d’octubre del 2005

 

En nom del Poble Andorrà;

 

El Tribunal Constitucional;

 

Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el 13 de setembre del 2005 per la representació processal del Sr. Artur Garcia Pla mitjançant el qual demana un aclariment de la sentència d’aquest Tribunal del 7 de setembre d’enguany recaiguda en la causa 2005-21-RE;

 

Vista la Constitució;

 

Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment l’article 39;

 

Vista la sentència del Tribunal Constitucional del 7 de setembre del 2005;

 

Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Didier Maus;



 

Antecedent únic

 

En el seu escrit, la representació processal del recurrent considera que la sentència esmentada resol la primera de les qüestions plantejades i declara que s’ha vulnerat el dret a la jurisdicció en el vessant del dret a un judici de durada raonable. En canvi, pel que fa al segon motiu, la sentència indica que no cal pronunciar-s’hi. Com que això no s’explica ni es justifica en la sentència, aquesta part advoca per un lapsus o un error de transcripció, sinó “estaríem en presència d’un cas d’incongruència perquè la sentència ha de donar resposta a totes les qüestions plantejades.”

 

Per acabar, l’escrit sol·licita al Tribunal Constitucional que dicti una resolució que aclareixi la sentència del 7 de setembre del 2005.



 

Fonament jurídic únic

 

Mitjançant sentència del 7 de setembre del 2005, el Tribunal Constitucional va estimar el recurs d’empara presentat per la representació processal del Sr. Artur Garcia Pla i va declarar que s’havia vulnerat el dret a la jurisdicció en el vessant del dret a un judici de durada raonable, reconegut a l’article 10 de la Constitució.

 

Els apartats primer i segon de l’article 39 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional disposen que les sentències dictades pel Tribunal tenen caràcter definitiu i que no són recurribles.

 

Per tant, l’escrit presentat pel recurrent mitjançant el qual sol·licita un aclariment de la sentència esmentada, no és procedent, perquè el que s’hi demana no és la rectificació d’un error material.

 

Per tot el que s’ha exposat,

 

El Tribunal Constitucional del Principat d’Andorra,



 

DECIDEIX:



 

Primer

 

Declarar que el recurs d’aclariment contra la sentència del 7 de setembre del 2005 del Tribunal Constitucional no és procedent.



 

Segon

 

Notificar aquest aute a la representació processal del recurrent, al president de la Batllia, al president del Tribunal de Corts i al Ministeri Fiscal.



 

Tercer

 

Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.

 

Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 7 d’octubre del 2005.






 

Philippe Ardant

Miguel Ángel Aparicio Pérez

President

Vicepresident






 

Didier Maus

Miguel Herrero de Miñón

Magistrat

Magistrat