2006-24-RE

CAUSA 2006-24-RE


Número de registre 504-2006. Recurs d’empara


AUTE DEL 5 DE FEBRER DEL 2007

_______________________________________________________________

BOPA núm. 16, del 14 de febrer del 2007




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional el 16 de novembre del 2006 per la representació processal del Sr. Esteve Calafell Castillo, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra l’aute del 6 de juny del 2006, dictat per la Batllia i contra l’aute del 26 d’octubre del mateix any, dictat per la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia, per haver-se produït una presumpta vulneració dels drets fonamentals, reconeguts a l’article 10 de la Constitució, i atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l’empara sol·licitada, que anul·li les resolucions objecte de recurs “tot i dient que el Tribunal Superior ha d’admetre a tràmit el recurs d’apel·lació i ha de resoldre en el sentit de revocar la decisió de la Batllia de 6 de juny de 2.006 i declarar que l’escrit dipositat pel Sr. CALFELL a la Cúria de la Batllia el dia 24 d’abril de 2.006 ha d’ésser tingut com escrit de contesta a la demanda en la causa d’autes a tots els efectes”;


Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;


Vist l’informe del Ministeri Fiscal del 30 de novembre del 2006;


Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;


Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Carles Viver Pi-Sunyer.



DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2006-24-RE interposat per la representació processal del Sr. Esteve Calafell Castillo.



Segon


Notificar aquest aute a la representació processal del recurrent, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, pel Tribunal Constitucional, el 5 de febrer del 2007.




Didier Maus

Carles Viver Pi-Sunyer

President

Vicepresident




Miguel Herrero de Miñón

Magistrat