2007-15-RE

CAUSA 2007-15-RE


Número de registre 193-2007. Recurs d’empara


AUTE DE L’1 DE FEBRER DEL 2008

_______________________________________________________________

BOPA núm. 13, del 13 de febrer del 2008



En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 16 de gener del 2008, per la representació processal del Sr. Antoni Solanelles Mollar, mitjançant el qual interposa recurs de súplica contra l’aute del Tribunal Constitucional del 20 de desembre del 2007 sobre la inadmissió de la causa 2007-15-RE;


Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment els articles 37.2, 38 i 94;


Vist l’aute esmentat del Tribunal Constitucional del 20 de desembre del 2007;


Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Miguel Herrero de Miñón;




Antecedent únic


El 16 de gener del 2008, la representació processal del Sr. Antoni Solanelles Mollar va formular un recurs de súplica per demanar la revocació de la inadmissió a tràmit del recurs d’empara 2007-15-RE, presentat per haver-se produït una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut a l’article 10 de la Constitució. Aquesta inadmissió a tràmit va ser acordada per l’aute del Tribunal Constitucional del 20 de desembre del 2007.


En el seu escrit de súplica, la part recurrent manifesta que no comparteix el contingut de l’aute objecte de recurs, pel fet que les diligències prèvies efectuades han tingut una gran transcendència per a ell, ja que se l’ha sotmès a una investigació i s’ha tingut accés a dades confidencials seves; el recurrent reitera que no pot estar d’acord amb el fet de no haver pogut ser part en una causa que l’afectava directament.


Els òrgans judicials han justificat la seva decisió de no permetre l’accés del recurrent a les diligències prèvies en el fet que les investigacions anaven adreçades a persones desconegudes; segons el parer d’aquesta part, això no hauria de ser possible, ni s’hauria de tolerar, si després d’investigar un ciutadà no se l’informa, cosa que preveu l’article 87.3 del Codi de procediment penal, “s’estarà actuant d’una forma més propera als estats totalitaris que a un estat democràtic i de dret, que és el que som, motiu pel quin veiem difícil acceptar les argumentacions desestimatòries del recurs d’empara formulat.”


Per acabar, demana la revocació de l’aute del 20 de desembre del 2007 esmentat i que es dicti una nova resolució d’admissió a tràmit.




Fonament jurídic únic


En aquest recurs de súplica el recurrent insisteix en les al·legacions que ja va fer davant d’aquest Tribunal i que ja van ser resoltes mitjançant l’aute del 20 de desembre del 2007. En aquesta reiteració no s’aporta cap dada, ni cap al·legació nova que aclareixi quina és la lesió real i efectiva patida pel recurrent, excepte el desconeixement d’un hipotètic dret a recórrer sense contingut precís ni precisable.



Per tot el que s’ha exposat,


El Tribunal Constitucional del Principat d’Andorra,



DECIDEIX:



Primer


Desestimar el recurs de súplica formulat per la representació processal del Sr. Antoni Solanelles Mollar contra l’aute del Tribunal Constitucional del 20 de desembre del 2007 sobre la inadmissió de la causa 2007-15-RE.



Segon


Notificar aquest aute a la representació processal del recurrent, al president de la Batllia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, l’1 de febrer del 2008.





Didier Maus

Carles Viver Pi-Sunyer

President

Vicepresident





Miguel Herrero de Miñón

Magistrat