2008-29-RE

CAUSA 2008-29-RE


Número de registre 405-2008. Recurs d’empara


AUTE DEL 2 DE MARÇ DEL 2009

_______________________________________________________________

BOPA núm. 23, del 18 de març del 2009




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 9 d’octubre del 2008, per la representació processal dels Srs. Joan Baró Borràs, David Baró Pérez i Raül Baró Pérez, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra la sentència del 19 de juny del 2008 i contra l’aute del 18 de setembre del mateix any, dictats per la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia, per haver-se produït una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut a l’article 10.1 de la Constitució, i atès que demana al Tribunal Constitucional que dicti una sentència que declari que s’ha vulnerat el dret al·legat, que declari la nul·litat de la sentència de la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia del 19 de juny del 2008, recaiguda en la causa TSJC-054/07 i dictada com a conseqüència de la sentència d’aquest Tribunal Constitucional del 12 de març del 2008 (causa 2007-36-RE) i que s’ordeni que els autes siguin retornats a aquesta Sala per tal que -sense cap més tràmit- torni a dictar sentència;



Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;


Vist l’informe del Ministeri Fiscal del 28 de novembre del 2008;



Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;



Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Didier Maus;



DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit, amb efectes suspensius, el recurs d’empara 2008-29-RE interposat per la representació processal dels Srs. Joan Baró Borràs, David Baró Pérez i Raül Baró Pérez.



Segon


Notificar aquest aute a la representació processal dels recurrents, a la representació processal del Sr. Josep Rico Garcia, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, el 2 de març del 2009.





Carles Viver Pi-Sunyer Pierre Subra de Bieusses

President

Vicepresident





Miguel Herrero de Miñón

Didier Maus

Magistrat

Magistrat