2011-31-RE

CAUSA 2011-31-RE


Número de registre 510-2011. Recurs d’empara


AUTE DE L’1 DE DESEMBRE DEL 2011

_______________________________________________________________

BOPA núm. 78, del 14 de desemnre del 2011





En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 10 d’octubre del 2011, per la representació processal del Sr. Juan Eusebio Nomen Calvet i de la Sra. Isabel Lozano Muñoz, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra l’aute del 29 d’abril del 2011, dictat per la Secció d’Instrucció de la Batllia i contra la sentència del 15 de setembre del mateix any, dictada per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, en el marc del procediment urgent i preferent, per una presumpta vulneració del dret de sufragi (article 24 de la Constitució) i del dret a accedir en condicions d’igualtat a les funcions i als càrrecs públics (article 25 de la Constitució) i, atès que demana al Tribunal Constitucional que dicti una sentència que estimi íntegrament aquest recurs, que declari la vulneració dels drets fonamentals esmentats, que acordi la nul·litat del decret de proclamació de candidats elegits en les eleccions generals del 3 d’abril del 2011, i per extensió l’aute de la Batllia i la sentència del Tribunal Superior de Justícia, i que retrotregui el procediment al moment en què es va produir aquesta vulneració;


Vista la Constitució, especialment els articles 24, 25, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;



Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 86 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;



Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Carles Viver Pi-Sunyer;



DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2011-31-RE interposat per la representació processal del Sr. Juan Eusebio Nomen Calvet i de la Sra. Isabel Lozano Muñoz.



Segon


Notificar aquest aute a la representació processal del Sr. Juan Eusebio Nomen Calvet i de la Sra. Isabel Lozano Muñoz, a les representacions processals respectives del Partit Demòcrates per Andorra i del Partit Socialdemòcrata, al Govern, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, l’1 de desembre del 2011.





Pierre Subra de Bieusses Juan A. Ortega Díaz-Ambrona

President

Vicepresident





Didier Maus

Carles Viver Pi-Sunyer

Magistrat

Magistrat