2011-37-RE

CAUSA 2011-37-RE


Aute del Tribunal Constitucional del 3-2-2012 relatiu al recurs d’empara 2011-37-RE


Número de registre 635-2011. Recurs d’empara


Aute del 3 de febrer del 2012

_______________________________________________________________

BOPA núm. 8, del 15 de febrer del 2012




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, l’1 de desembre del 2011, per la representació processal del Sr. Jordi Molner Gonzàlez, mitjançant el qual interposa recurs d’empara contra els autes del 29 de setembre del 2011 i del 24 de novembre del mateix any, dictats per la Sala Civil del Tribunal Superior de Justícia per una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut a l’article 10 de la Constitució i atès que demana al Tribunal Constitucional que dicti una resolució que atorgui l’empara sol·licitada, que declari la lesió del dret esmentat, que declari la nul·litat de la totalitat de les resolucions objecte de recurs i reposi a la part recurrent en la plenitud del seu dret mitjançant l’adopció de les mesures necessàries. Així mateix, d’acord amb l’article 88 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, demana la suspensió dels efectes dels autes objecte de recurs.



Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;


Vist l’informe del Ministeri Fiscal del 29 de desembre del 2011;


Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;



Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Juan Antonio Ortega Díaz-Ambrona;




DECIDEIX:




Primer


Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2011-37-RE interposat per la representació processal del Sr. Jordi Molner Gonzàlez.




Segon


Notificar aquest aute a la representació processal del recurrent, a la representació processal de la Sra. Meritxell Martí Castanyer, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.




Tercer


Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.



Acordat a Andorra la Vella, el 3 de febrer del 2012.





Pierre Subra de Bieusses Juan A. Ortega Díaz-Ambrona

President

Vicepresident





Carles Viver Pi-Sunyer Laurence Burgorgue-Larsen

Magistrat

Magistrada