2012-27-RE

CAUSA 2012-27-RE


Aute del Tribunal Constitucional del 5-2-2013 relatiu al recurs d’empara 2012-27-RE


Número de registre 532-2012. Recurs d’empara


Aute del 5 de febrer del 2013

_______________________________________________________________

BOPA núm. 10, del 20 de febrer del 2013




En nom del Poble Andorrà;


El Tribunal Constitucional;


Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 19 de novembre del 2012, per la representació processal de la Sra. Montserrat Gimeno Candela, mitjançant el qual interposa un recurs d’empara contra la sentència del 13 de juliol del 2012 i contra l’aute del 25 d’octubre del mateix any, dictats per la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia per una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut a l’article 10 de la Constitució i atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l’empara sol·licitada, que declari la lesió del dret fonamental esmentat, que reposi la recurrent en la plenitud dels seus drets mitjançant l’anul·lació de les resolucions objecte de recurs i que retrotregui “les actuacions al moment anterior de dictar-se el pronunciament a fi de que es tinguin en consideració les al·legacions exposades”;



Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);


Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;


Vist l’informe del Ministeri Fiscal del 7 de desembre del 2012;



Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional.



Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Juan Antonio Ortega Díaz-Ambrona;



DECIDEIX:



Primer


Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2012-27-RE interposat per la representació processal de la Sra. Montserrat Gimeno Candela.



Segon


Notificar aquest aute a la representació processal de la recurrent, al president del Tribunal de Corts, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.



Tercer


Publicar aquest aute, d’acord amb el que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.


Acordat a Andorra la Vella, el 5 de febrer del 2013.





Juan A. Ortega Díaz-Ambrona Laurence Burgorgue-Larsen

President

Vicepresidenta





Carles Viver Pi-Sunyer Pierre Subra de Bieusses

Magistrat

Magistrat