2014-31-RE

CAUSA 2014-31-RE
(CORI, SAU c/ González Massot)
 
Aute del Tribunal Constitucional del 17-11-2014 relatiu al recurs d’empara 2014-31-RE
 
Número de registre 423-2014. Recurs d'empara
 
Aute del 17 de novembre del 2014
______________________________________________________________
BOPA núm. 68, del 3 de desembre del 2014
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 27 d'octubre del 2014, per la representació processal de la societat CORI, SAU, mitjançant el qual interposa un recurs de súplica contra l’aute del Tribunal Constitucional del 17 d'octubre del 2014 sobre la inadmissió a tràmit de la causa 2014-31-RE;
 
 
Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment els articles 36.2, 37.2, 38 i 94;
 
Vist l’aute esmentat del Tribunal Constitucional del 17 d'octubre del 2014;
 
 
Escoltat l’informe de la magistrada ponent, Sra. Laurence Burgorgue-Larsen;
 
 
 

Antecedent únic

 
El 27 d'octubre del 2014, la representació processal de la societat CORI, SAU va formular un recurs de súplica en què manifesta que en l'aute impugnat del Tribunal Constitucional no es dóna resposta a la vulneració del principi d'igualtat per part de l'òrgan judicial en relació amb la simultaneïtat i la coetanitat de resolucions contradictòries respecte a una mateixa i concreta qüestió sense cap explicació d'aquesta diferència de tractament.
 
Segons el parer d'aquesta part en l'aute impugnat s'examina el cànon de constitucionalitat des de la perspectiva interna de les resolucions objecte de recurs d'empara, però no s'efectua aquest examen des de la perspectiva de les altres sentències dictades per la Sala Civil en què es va estatuir sobre el mateix aspecte central d'immediatesa relativa, particularment, tenint en compte que la darrera sentència (17/12/2012) tracta l'assumpte en un sentit absolutament oposat.
 
Per consegüent, demana al Tribunal Constitucional que revoqui l'aute d'inadmissió a tràmit d'aquesta causa i acordi la seva admissió a tràmit.
 
 
 

Fonament jurídic únic

 
D’acord amb la jurisprudència constant del Tribunal Constitucional (veg. p. ex. les causes 2012-29-RE i 2013-24-RE), l’acceptació d’un recurs de súplica està condicionada per la presentació, per part del recurrent, d’elements de fet o de dret nous. Si aquests elements no es duen al coneixement del Tribunal Constitucional, aquest no pot acceptar el recurs de súplica.
 
En aquesta causa, l’argument presentat per la societat recurrent no acompleix les exigències establertes pel recurs de súplica.
 
Es limita a reiterar els arguments anteriors exposats en el marc del recurs d’empara: persisteix a discutir la manera en què les jurisdiccions ordinàries han fonamentat la seva argumentació mitjançant un canvi inadequat de la jurisprudència, una argumentació ja a bastament exposada en el marc del recurs d’empara.
 
Tal com hem precisat anteriorment, no s’ha aportat cap element nou determinant susceptible de modificar la posició del Tribunal Constitucional.
 
 
Per tot allò que s’ha exposat,
 
El Tribunal Constitucional del Principat d’Andorra,
 
 
DECIDEIX:
 
 
Primer
 
Desestimar el recurs de súplica formulat per la representació processal de la societat CORI, SAU contra l’aute del Tribunal Constitucional del 17 d'octubre del 2014 sobre la inadmissió a tràmit de la causa 2014-31-RE.
 
 
Segon
 
Notificar aquest aute a la representació processal de la societat recurrent, al president de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.
 
 
Tercer
 
Publicar aquest aute, d’acord amb allò que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 17 de novembre del 2014.
 
 
 
 
Laurence Burgorgue-Larsen                                                     Isidre Molas Batllori
Presidenta                                                                                       Vicepresident
 
 
 
 
Pierre Subra de Bieusses                                           Juan A. Ortega Díaz-Ambrona
Magistrat                                                                                                 Magistrat