2014-44-RE

CAUSA 2014-44-RE

(Janer Rossell c/ Principat d'Andorra)
 
Aute del Tribunal Constitucional del 16-2-2015 relatiu al recurs d’empara 2014-44-RE
 
Número de registre 615-2014. Recurs d’empara
 

Aute del 16 de febrer del 2015

_________________________________________________________________
BOPA núm. 17, del 4 de març del 2015
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l’escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 3 de desembre del 2014, per la representació processal del Sr. Jordi Janer Rossell, mitjançant el qual interposa un recurs d'empara contra els autes del 10 d'octubre del 2014 i del 12 de novembre del mateix any, dictats pel batlle de guàrdia, per una presumpta vulneració dels drets a la jurisdicció i a la presumpció d'innocència, reconeguts a l’article 10 de la Constitució, i atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l’empara sol·licitada, que declari la vulneració dels drets fonamentals esmentats i que s'ha produït un perjudici moral al recurrent, tanmateix, per tal com renuncia a qualsevol indemnització econòmica, demana com a compensació moral la simple declaració de l'existència del perjudici moral i del seu dret a empara per aquests fets i que s'ordeni eliminar els efectes que perduren d'aquests actes realitzats amb la vulneració dels drets fonamentals, concretament el restabliment de la seva fitxa policial a l'estat anterior als fets. Així mateix, demana que es declari el seu dret al pagament de les despeses processals i que es repari la seva dignitat com a ciutadà en els termes que ha sol·licitat;
 
Així mateix, el 17 de desembre del 2014, aquesta mateixa representació processal va presentar un complement de l'escrit presentat el 3 de desembre anterior, per tal com atès el còmput dels terminis no havia pogut esperar la presentació del seu recurs d'empara fins al pronunciament de l'aute del 5 de desembre del 2014. Mitjançant aquest escrit amplia el seu recurs d'empara a aquesta darrera resolució del batlle de guàrdia.
 
Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41, 88 i 98 c);
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítol sisè;
 
Vist l'informe del Ministeri Fiscal del 21 de gener del 2015;
 
Considerant que el recurs d’empara ha estat formulat i presentat dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i pels articles 36 i 94 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;
 
Escoltat l’informe del magistrat ponent, Sr. Juan Antonio Ortega Díaz-Ambrona;
 
 
DECIDEIX:
 
 
Primer
 
Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d’empara 2014-44-RE interposat per la representació processal del Sr. Jordi Janer Rossell.
 
 
Segon
 
Notificar aquest aute a la representació processal del recurrent, al president de la Batllia i al Ministeri Fiscal.
 
 
Tercer
 
Publicar aquest aute, d’acord amb allò que disposa l’article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 16 de febrer del 2015.
 
 
 
 
Laurence Burgorgue-Larsen                                                  Isidre Molas Batllori
Presidenta                                                                                      Vicepresident
 
 
 
 
Pierre Subra de Bieusses                                   Juan A. Ortega Díaz-Ambrona
Magistrat                                                                                              Magistrat