2017-2-L

CAUSA 2017-2-L
 

Número de registre 537-2017. Recurs directe d'inconstitucionalitat
 
Aute del 15 de gener del 2018
 
_________________________________________________________________
BOPA núm. 6, del 24 de gener del 2018
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit de demanda del recurs directe d'inconstitucionalitat 2017-2-L, formulat per la representació processal dels consellers generals Srs. Gerard Alís Eroles, Ferran Costa Marimon, Jordi Gallardo Fernàndez, Rosa Gili Casals, Pere López Agràs i Víctor Naudi Zamora, contra la Llei 19/2017, del 20 d'octubre, qualificada de modificació de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns, aprovada pel Consell General, el 20 d'octubre del 2017, i publicada al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra, el 15 de novembre del 2017, mitjançant el qual se sol·licita a aquest Tribunal que dicti sentència declarant la inconstitucionalitat de l'article 1 i de la disposició addicional d'aquesta Llei;
 
 
Vista la Constitució;
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, i especialment el títol IV, capítols primer i segon;
 
 
Considerant que la demanda objecte d'aquest recurs, d'acord amb allò que exigeixen els articles 45 i 46.3 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, ha estat presentada per un nombre superior a la cinquena part dels membres del Consell General, i dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional.
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Isidre Molas Batllori;
 
 
 
DECIDEIX:
 
 
1. Admetre a tràmit la demanda 2017-2-L, presentada per la representació processal dels consellers generals esmentats en l'encapçalament mitjançant la qual se sol·licita que el Tribunal Constitucional es pronunciï sobre la constitucionalitat de l'article 1 i de la disposició addicional de la Llei 19/2017, del 20 d'octubre, qualificada de modificació de la Llei qualificada de delimitació de competències dels comuns.
 
 
2. Notificar aquest aute a la representació processal dels consellers generals recurrents, al síndic general i al Ministeri Fiscal.
 
 
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 15 de gener del 2018.
 
 
 
 
Isidre Molas Batllori                                                              Dominique Rousseau
President                                                                                         Vicepresident
 
 
 
 
Laurence Burgorgue-Larsen                                          Josep-D. Guàrdia Canela
Magistrada                                                                                            Magistrat