2017-44-RE

CAUSA 2017-44-RE
(Marques Lopes c/ CASS)
 
Número de registre 447-2017. Recurs d'empara
 
Aute del 7 de maig del 2018
_________________________________________________________________
BOPA núm. 29, del 16 de maig del 2018

 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 3 d'abril del 2018, per la representació processal de la Sra. Maria Cristina Marques Lopes, mitjançant el qual interposa un recurs de súplica contra l'aute del Tribunal Constitucional del 14 de març del 2018 sobre la inadmissió a tràmit de la causa 2017-44-RE;
 
 
Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41.1 i 98 c);
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment els articles 38 i 89.2;
 
Vist l'aute esmentat del Tribunal Constitucional del 14 de març del 2018;
 
 
Escoltat l'informe de la magistrada ponent, Sra. Laurence Burgorgue-Larsen;
 
 
 

1. Arguments de la recurrent

 
- La recurrent dona per reproduït en la seva totalitat el contingut del seu recurs d'empara, reiterant que el Tribunal Superior de Justícia es va fonamentar en un informe de la CASS mateixa, sense tenir en compte l'informe realitzat pel perit i, a més, sense donar lloc a la pràctica de la nova prova pericial demanada legítimament i en deguda forma en segona instància.
 
- Segons el parer de la recurrent, el Tribunal Constitucional no ha tingut en compte que la pràctica d'aquesta nova prova era essencial per a la resolució del cas, ja que dels autes es desprèn que l'informe forense no va tenir en compte la seva citàlgia, ni el trencament d'un os de la boca, fet que hauria incrementat el percentatge atorgat en relació amb les alteracions de l'articulació temporo-mandibular.
 
- Considera que per aquests motius les resolucions dictades per la Sala Administrativa es troben viciades i que s'han de revocar, per tal que un metge diferent del Servei de Medicina Legal i Forense pugui practicar la prova sol·licitada, sobre la qual s'haurà de fonamentar aquesta Sala, valorant totes i cadascuna de les patologies presentades per la recurrent.
 
- Per acabar, aquesta part demana al Tribunal Constitucional que declari la vulneració dels drets esmentats, que declari la nul·litat de les resolucions impugnades i que retrotregui les actuacions al moment anterior al pronunciament de la sentència per tal que s'acordi la pràctica de la prova sol·licitada.
 
 
 

2. Fonaments jurídics del Tribunal Constitucional

 
2.1. D'acord amb la jurisprudència constant del Tribunal Constitucional, només es pot admetre un recurs de súplica en el supòsit en què es presentin elements de fet o de dret nous: "l'acceptació d'un recurs de súplica està condicionada per la presentació, per part del recurrent, d'elements de fet o de dret nous" (veg. p. ex. les causes 2012-29-RE, 2013-24-RE, 2014-38-RE i 2016-59-RE).
 
2.2. En aquesta causa, la recurrent es limita a formular de nou els mateixos arguments que van ser presentats en el marc del seu recurs d'empara i no acompleix, per tant, les condicions del recurs de súplica. Cap fet nou referma els seus greuges, els quals segueixen la mateixa línia argumental.
 
 
Per tot això que s'ha exposat.
 
El Tribunal Constitucional del Principat d'Andorra,
 
 
 
DECIDEIX:
 
 
1. Desestimar el recurs de súplica formulat per la representació processal de la Sra. Maria Cristina Marques Lopes contra l'aute del Tribunal Constitucional del 14 de març del 2018 sobre la inadmissió a tràmit de la causa 2017-44-RE.
 
 
 
2. Notificar aquest aute a la representació processal de la recurrent, a la presidenta de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.
 
 
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 7 de maig del 2018.
 
 
 
 
Isidre Molas Batllori                                                               Dominique Rousseau
President                                                                                           Vicepresident
 
 
 
 
Laurence Burgorgue-Larsen                                            Josep-D. Guàrdia Canela
Magistrada                                                                                                Magistrat