2018-67-RE i 2019-16-RE

CAUSA 2018-67-RE
(COMATEX, SL c/ Govern d'Andorra)
 
Número de registre 519-2018. Recurs d'empara
 
Aute del 15 de març del 2019
_________________________________________________________________
BOPA núm. 29, del 27 de març del 2019
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 17 de desembre del 2018, per la representació processal de la societat COMATEX, SL, mitjançant el qual interposa un recurs d'empara contra la sentència del 28 de setembre del 2018 i contra l'aute del 12 de novembre del mateix any, dictats per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, per una presumpta vulneració del dret a la jurisdicció, reconegut a l'article 10 de la Constitució, en els seus vessants dels drets a un procés degut i a obtenir una decisió fonamentada en Dret, i, atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l'empara sol·licitada, que declari la vulneració dels drets esmentats i que es restitueixi la societat recurrent en la integralitat dels seus drets anul·lant les resolucions impugnades i retrotraient les actuacions processals al moment anterior al pronunciament de la sentència esmentada. Així mateix, demana que es declari la suspensió dels efectes de les resolucions impugnades, i, en el seu dia, es condemni l'altra part al pagament de les costes, cas que s'oposi a les pretensions;
 
 
Vista la Constitució, especialment els articles 10, 41.2, 98 c) i 102;
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítols primer i sisè;
 
 
Considerant que el recurs d'empara ha estat formulat i presentat amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Joan Manel Abril Campoy;
 
 
 
DECIDEIX:
 
 
 
1. Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d'empara 2018-67-RE interposat per la representació processal de la societat COMATEX, SL, contra la sentència del 28 de setembre del 2018 i contra l'aute del 12 de novembre del mateix any, dictats per la Sala Administrativa del Tribunal Superior de Justícia.
 
 
 
2. Notificar aquest aute a la representació processal de la societat recurrent, al Govern, a la presidenta de la Batllia, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.
 
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 15 de març del 2019.
 
 
 
 
Dominique Rousseau                                                       Josep-D. Guàrdia Canela
President                                                                                             Vicepresident
 
 
 
 
Laurence Burgorgue-Larsen                                             Joan Manel Abril Campoy
Magistrada                                                                                                 Magistrat