2020-21-RE

Causa 2020-21-RE
(El Boudouhi El Amraoui c/ Principat d'Andorra)
 
Número de registre 138-2020. Recurs d'empara
 
Aute del 26 de març del 2020
_________________________________________________________________
BOPA núm. 41. de l'1 d'abril del 2020

 
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
 
Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 4 de març del 2020, per la representació processal del Sr. Said El Boudouhi El Amraoui, mitjançant el qual interposa un recurs d'empara contra l'aute del 6 de febrer del 2020, dictat per la Batllia de Guàrdia, i contra l'aute del 12 de febrer del mateix any, dictat pel Tribunal de Corts, per una presumpta vulneració del dret a la llibertat, reconegut a l'article 9 de la Constitució, i, atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l'empara sol·licitada, que declari la vulneració del dret esmentat, que anul·li les resolucions judicials dictades per la Batllia i pel Tribunal de Corts en fase d'instrucció que han vulnerat el dret a la llibertat esmentat pel fet de prolongar en excés la seva presó provisional sense aportar motius suficients i proporcionats a la seva excepcionalitat. D'acord amb l'article 92.2 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, demana que s'ordeni el cessament de la presó provisional i la seva substitució de manera simultània per l'arrest domiciliari amb control monitoritzat, sota les instruccions, la supervisió i la decisió del Tribunal de Corts, i sota la vigilància eficaç del Servei de Policia;
 
Vista la Constitució, especialment els articles 9, 41.2, 98 c) i 102;
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítols primer i sisè;
 
 
Considerant que el recurs d'empara ha estat formulat i presentat amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Dominique Rousseau;
 
 
Decideix:
 
 
1. Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d'empara 2020-21-RE interposat per la representació processal del Sr. Said El Boudouhi El Amraoui.
 
 
 
2. Notificar aquest aute a la representació processal del recurrent, a la presidenta de la Batllia, al president del Tribunal de Corts i al Ministeri Fiscal.
 
 
 
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 26 de març del 2020.
 
 
Dominique Rousseau                                                         Josep-D. GuàrdiaCanela
President                                                                                             Vicepresident
 
 
Joan Manel Abril Campoy                                                            Jean-Yves Caullet
Magistrat                                                                                                  Magistrat