2020-37-RE

Causa 2020-37-RE
(Madeira Simoes c/ Principat d'Andorra)
 
Número de registre 233-2020. Recurs d'empara
 
Aute del 19 de maig del 2020
_________________________________________________________________
BOPA núm. 72, del 27 de maig del 2020
 
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 29 d'abril del 2020, per la representació processal del Sr. Lluís David Madeira Simoes, mitjançant el qual interposa un recurs d'empara contra la sentència del 17 de març del 2020, dictada per la Batllia de Guàrdia (Penal), i contra la sentència del 15 d'abril del mateix any, dictada per la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia, en el marc d'un procediment urgent i preferent, per una presumpta vulneració del dret a la vida i a la seva protecció, reconegut a l'article 8.3 de la Constitució, així com per una presumpta vulneració del dret a un procés degut, reconegut a l'article 10 de la Constitució, i, atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l'empara sol·licitada, que declari la vulneració dels drets esmentats, ja que en aquest cas la pena de presó pot suposar una pena de mort, que anul·li les resolucions impugnades i que retrotregui les actuacions al moment anterior al seu pronunciament per tal que la Sala Penal resolgui respectant els drets esmentats, és a dir, permetent al recurrent complir la seva condemna al seu domicili;
 
 
Vista la Constitució, especialment els articles 8.3, 10, 41.2, 98 c) i 102;
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítols primer i sisè;
 
 
Considerant que el recurs d'empara ha estat formulat i presentat amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Jean-Yves Caullet;
 
 
Decideix:
 
 
1. Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d'empara 2020-37-RE interposat per la representació processal del Sr. Lluís David Madeira Simoes.
  
 
2. Notificar aquest aute a la representació processal del recurrent, a la presidenta de la Batllia, al president del Tribunal de Corts, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.
 
  
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 19 de maig del 2020.
 
 
 
 
Dominique Rousseau                                                       Josep-D. Guàrdia Canela
President                                                                                             Vicepresident
 
 
 
 
Joan Manel Abril Campoy                                                            Jean-Yves Caullet
Magistrat                                                                                                    Magistrat