2021-1-L

Causa 2021-1-L
(Llei 15/2020, del 26 de novembre, de mesures urgents en matèria d'arrendaments de finques urbanes i de millora del poder adquisitiu)
 
Núm. de registre 14-2021. Recurs directe d'inconstitucionalitat
 
Aute del 17 de febrer del 2021
_________________________________________________________________
BOPA núm. 25, del 24 de febrer del 2021
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit de demanda del recurs directe d'inconstitucionalitat 2021-1-L, formulat per la representació processal dels consellers generals Srs. Pere López Agràs, Judith Salazar Àlvarez, Susanna Vela Palomares, Jordi Font Mariné, Joaquim Miró Castillo, Roger Padreny Carmona i Carles Sànchez Rodríguez, contra la Llei 15/2020, del 26 de novembre, de mesures urgents en matèria d'arrendaments de finques urbanes i de millora del poder adquisitiu, aprovada pel Consell General i publicada al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra, el 16 de desembre del 2020, mitjançant el qual se sol·licita a aquest Tribunal que dicti la inconstitucionalitat de la disposició transitòria primera relativa a l'exempció de determinats requisits d'habitabilitat, i de la disposició transitòria segona, relativa a la reducció del percentatge de la cessió obligatòria i gratuïta a favor dels comuns de la Llei d'ordenació del territori i l'urbanisme, per tal com es vulnerarien els articles 27, 33 i 80 de la Constitució i, per consegüent, declari la nul·litat de les dues disposicions transitòries esmentades;
 
 
Vista la Constitució;
 
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, i especialment el títol IV, capítols primer i segon;
 
 
Considerant que la demanda objecte d'aquest recurs, d'acord amb allò que exigeixen els articles 45 i 46.3 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, ha estat presentada per un nombre superior a la cinquena part dels membres del Consell General, i dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional.
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Dominique Rousseau;
 
 
Decideix:
 
1. Admetre a tràmit la demanda del recurs directe d'inconstitucionalitat 2021-1-L, presentada per la representació processal dels consellers generals recurrents contra la Llei 15/2020, del 26 de novembre, de mesures urgents en matèria d'arrendaments de finques urbanes i de millora del poder adquisitiu.
 
 
2. Notificar aquest aute a la representació processal dels consellers generals recurrents, a la síndica general i al Ministeri Fiscal.
 
 
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 17 de febrer del 2021.
 
 
 
 
 
Josep-D. Guàrdia Canela                                                            Jean-Yves Caullet
President                                                                                             Vicepresident
 
 
 
 
 
Joan Manel Abril Campoy                                                        Dominique Rousseau
Magistrat                                                                                                     Magistrat