2021-8-RE

Causa 2021-8-RE
(Miquel Prats i d'altres c/ Principat d'Andorra)
 
Número de registre 25-2021. Recurs d'empara
 
Aute del 17 de febrer del 2021
_________________________________________________________________
BOPA núm. 25, del 24 de febrer del 2021
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 25 de gener del 2021, per les representacions processals respectives dels Srs. Joan Pau Miquel Prats, Mauricio Escribano Sánchez, Enrique Rafael Graciá Cerdá, Ignacio Cardiel Lavilla, Josep Elfa Farré, Santiago De Rosselló Piera, Anna Maria Bermejo Camp, Juan Cejudo Peña, Jaume Sansa Matamoros, Francesc Xavier Domingo Roigè, Joana Reolid Castillo, Francisco Javier Filoso Fernández, Francesc Miquel Martínez Bort, Sergi Fernàndez Genés, Amaya De Santiago Bullich, Antoni Calvente Gutièrrez i Esteve García García, i, per la Sra. Isabel Camino Sarmiento Fuertes, actuant en la seva defensa i representació, mitjançant el qual interposen un recurs d'empara contra l'aute del 22 de juny del 2020, dictat pel Tribunal de Corts, i, contra l'aute del 7 de gener del 2021, dictat per la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia, per una presumpta vulneració del dret a la intimitat, reconegut a l'article 14 de la Constitució, i dels drets al secret de les comunicacions i a la inviolabilitat del domicili, reconeguts a l'article 15 de la Constitució, així com per una presumpta vulneració dels drets a un procés degut, a la defensa i a la presumpció d'innocència, a la llibertat i al procediment constitucional, reconeguts a l'article 10 de la Constitució i, atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l'empara sol·licitada, que anul·li les resolucions impugnades, que declari les vulneracions al·legades i que separi de la causa "El resultat de totes les intervencions de comunicacions de la causa DP 26/2012 i tots els elements del sumari en relació de causalitat. El resultat de totes les intervencions de comunicacions de la causa DP 131/2011 i dels registres domiciliaris afectant els Srs. Gao Ping, Rafael Pallardó i Sergi Fernàndez Genés en la mateixa causa i tots els elements del sumari en relació de causalitat", i, "Els "extractes de moviments bancaris" que obrin en la causa (8000083/2015 unida a la 6000173/2016 com annex 3) seguida contra Salomon Eyal Ben Naim i tots els elements del sumari en relació de causalitat";
 
 
Vista la Constitució, especialment els articles 10, 14, 15, 41.2, 98 c) i 102;
 
 
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítols primer i sisè;
 
 
Considerant que el recurs d'empara ha estat formulat i presentat amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Dominique Rousseau;
 
 
Decideix:
 
 
1. Admetre a tràmit, amb efectes suspensius, el recurs d'empara 2021-8-RE interposat per les representacions processals respectives dels recurrents.
 
 
2. Notificar aquest aute a les representacions processals respectives dels recurrents, al Govern, a la representació processal dels administradors de la BPA, a les representacions processals respectives de la Sra. Amélie Andrée Monique Pérez, dels Srs. Xavier Mayol González, Luis Pablo Laplana Moraes, i Josep A. i Josep L. Rivero Carrizo, al president del Tribunal de Corts, al president del Tribunal Superior de Justícia i al Ministeri Fiscal.
 
 
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 17 de febrer del 2021.
 
 
 
 
 
Josep-D. Guàrdia Canela                                                            Jean-Yves Caullet
President                                                                                             Vicepresident
 
 
 
 
 
Joan Manel Abril Campoy                                                       Dominique Rousseau
Magistrat                                                                                                    Magistrat