2022-1-L

Causa 2022-1-L
(Llei 30/2022, del 21 de juliol, qualificada de la persona i de la família)
 
Núm. de registre 418-2022. Recurs directe d'inconstitucionalitat
 
Aute del 12 d'octubre del 2022
_________________________________________________________________
BOPA núm. 123, del 19 d'octubre del 2022
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit de demanda de recurs directe d'inconstitucionalitat 2022-1-L, formulat per la representació processal dels consellers generals, Srs. Pere López Agràs, Jordi Font Mariné, Joaquim Miró Castillo, Roger Padreny Carmona, Judith Salazar Álvarez, Carles Sànchez Rodríguez i Susanna Vela Palomares contra la Llei 30/2022, del 21 de juliol, qualificada de la persona i de la família, aprovada pel Consell General i publicada al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra, el 17 d'agost del 2022, mitjançant el qual se sol·licita a aquest Tribunal que declari la inconstitucionalitat dels articles 77, 90, 91, 92 i 129, així com de la disposició transitòria quarta, per tal com es vulnerarien els articles 6, 11, 13, 14, 16 i 39 de la Constitució i, per consegüent, declari la seva nul·litat radical, i disposi la seva supressió del text legal, amb eliminació de tots els efectes que poguessin haver produït durant la seva vigència;
 
 
Vista la Constitució;
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, i especialment el títol IV, capítols primer i segon;
 
Considerant que la demanda objecte d'aquest recurs, d'acord amb allò que exigeixen els articles 45 i 46.3 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, ha estat presentada per un nombre superior a la cinquena part dels membres del Consell General, i dins els terminis i amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Dominique Rousseau;
 
 
Decideix:
 
 
1. Admetre a tràmit la demanda de recurs directe d'inconstitucionalitat 2022-1-L, presentada per la representació processal dels consellers generals recurrents contra la Llei 30/2022, del 21 de juliol, qualificada de la persona i de la família.
 
 
2. Notificar aquest aute a la representació processal dels consellers generals recurrents, a la síndica general i al Ministeri Fiscal.
 
 
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 12 d'octubre del 2022.
 
 
 
 
 
Jean-Yves Caullet                                                            Joan Manel Abril Campoy
President                                                                                             Vicepresident
 
 
 
 
 
Dominique Rousseau                                                        Josep-D. Guàrdia Canela
Magistrat                                                                                                     Magistrat