2023-4-RE

Causa 2023-4-RE
(Labadna c/ Principat d'Andorra)
 
Número de registre 27-2023. Recurs d'empara
 
Aute del 13 de març del 2023
_________________________________________________________________
BOPA núm. 40, del 22 de març del 2023
 
 
 
En nom del Poble Andorrà;
 
El Tribunal Constitucional;
 
Atès l'escrit presentat i registrat al Tribunal Constitucional, el 23 de gener del 2023, per la representació processal del Sr. Ali Labadna, mitjançant el qual interposa un recurs d'empara contra l'aute del 20 de desembre del 2022, dictat pel Tribunal de Corts, per una presumpta vulneració dels drets a la defensa, a la presumpció d'innocència i a la llibertat, reconeguts als articles 10 i 9 de la Constitució, i, atès que demana al Tribunal Constitucional que atorgui l'empara sol·licitada, que declari la vulneració dels drets esmentats i que anul·li la resolució impugnada. Així mateix, demana que reconegui que, atesa la rellevància de l'objecte del procediment de habeas corpus, resulta congruent amb el dret a la defesa atorgar almenys un torn de rèplica a les parts compareixents en la vista, si aquestes ho sol·liciten;
 
 
Vista la Constitució, especialment els articles 9, 10, 41.2, 98 c) i 102;
 
 
Vista la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, especialment el títol IV, capítols primer i sisè;
 
 
Considerant que el recurs d'empara ha estat formulat i presentat amb les condicions fixades per la Constitució i per l'article 36 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional;
 
 
Escoltat l'informe del magistrat ponent, Sr. Dominique Rousseau;
 
 
 
Decideix:
 
 
1. Admetre a tràmit, sense efectes suspensius, el recurs d'empara 2023-4-RE interposat per la representació processal del Sr. Ali Labadna contra l'aute del 20 de desembre del 2022, dictat pel Tribunal de Corts.
 
 
 
2. Notificar aquest aute a la representació processal del recurrent, al president de la Batllia, al president del Tribunal de Corts i al Ministeri Fiscal.
 
 
 
3. Publicar aquest aute, d'acord amb allò que disposa l'article 5 de la Llei qualificada del Tribunal Constitucional, al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra.
 
 
Acordat a Andorra la Vella, el 13 de març del 2023.
 
 
 
 
 
Jean-Yves Caullet                                                            Joan Manel Abril Campoy
President                                                                                             Vicepresident
 
 
 
 
 
Dominique Rousseau
Magistrat